Hemtjänst covid-19

Uppdatering från Malins hemtjänst & personal

Hemtjänst covid-19

Uppdatering från Malins hemtjänst & personal

Hej!
Lite uppdatering på bloggen från Malins hemtjänst och personal.

Vi har klarat oss bra än så länge i verksamheten i fråga om Covid-19. Några i personalen har varit sjuka men inte i Covid-19 och det är vi tacksamma för. Vi ha likt alla andra gjort riskbedömning och handlingsplan som ska vägleda oss framåt om och den dagen det händer att vi som personal eller du som brukare får bekräftad smitta av viruset.

Vi har gått hygienutbildningar:

Socialstyrelsen

Karolinska Institutet har tagit fram e-utbildningar med fokus på hygienprinciper och användning av personlig skyddsutrustning.

Utbildning 1 – hindra smittspridning och skydda personal som arbetar inom svensk hälso- och sjukvård och socialtjänst.

Utbildning 2 – triage och användande av personlig skyddsutrustning.

Vi har även fått ta del av Haninge kommuns länk om Covid-19
http://www.haninge.se/omsorgcorona

Vi har nu och jag tror att det är ganska unikt med det fina samarbetet som vi faktiska har med vår kommun fått ta dela av deras upphandling av material som handskar, förkläden osv där vi själva kan beställa material om det så skulle behövas.

Vi på Malins var snabba med att köpa in utrustning för att skydda oss själva men även er som brukare.
Vi har uppmärksammats i media i ett par gånger nu och nedan ser ni en länk där vi i Nynäshamn var med i Dagens nyheter. https://www.svd.se/sa-stoppade-nynashamn-smittan-inom-aldrevarden

Nu har de utökar även provtagning för oss inom hemtjänsten med antingen få hem till dörren ett provtagnings kit som man beställer eller jag som arbetsgivare beställer hem till personal som har symptom, smidigt och det är för att personal inom vård ska snabbar få återgå till arbetet igen om de inte har bekräftad smitta. https://vardgivarguiden.se/utveckling/2019-ncov/provtagning/

MAS hade klustermöte idag och där framkom att det tyvärr är en svag ökning av antalet insjuknande i Region Sthlm varpå vi verkligen måste påminna varandra om att inte ändra något i vårt beteende nu!

Jag är säker på att vi tillsammans klarar detta om vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte ser förbi och tänker att detta händer inte mig.

Läs mer

Coronavirus COVID-19 attack organism. Corona virus

Hjälp oss stoppa Covid-19

Stoppa Covid-19! Vi kan på Malins hemtjänst AB kan inte själva stoppa spridningen av detta virus. Vi har nu levt i 2

Hemtjänst i nynäshamn

Malins hemtjänst är redo att expandera

Malins hemtjänst redo att expandera: ”Vi hoppas att det kan skapa lite trygghet” Oron för de planerade förändringarna inom hemtjänsten drabbar även

Malins hemtjänst firar 10 år

Den 1a oktober firade vi tio år som utförare av hemtjänst i Nynäshamn 😊  Detta firade vi genom att dela ut nybakade

Bläddra

Vi använder oss av cookies på denna webbplats, b.la för att förbättra din användarupplevelse samt kunna utvärdera trafiken på vår webbplats. Läs mer i vår integritetspolicy. När du surfar vidare på vår webbplats godkänner du användandet av denna policy.